Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Literaire Avond

23 november 2016 @ 19:30 - 21:45

- €12,50
A.F.Th van der Heijden

Kaarten te bestellen bij de Verkadefabriek:

 


wilma-de-rek-li

Wilma de Rek

Jan Tromp

Volkskrant-journalist Jan Tromp en zijn collega chef boeken Wilma de Rek gaan in gesprek met twee bij het thema ‘Life-Writing‘ passende auteurs: A.F.Th. van der Heijden en Aleid Truijens.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal Alexander Münninghoff helaas niet deelnemen aan deze avond.

 

Adrianus Franciscus Theodorus (Adri) van der Heijden

A.F.Th van der Heijden

(Geldrop, 15 oktober 1951) is een autobiografisch schrijver.
Binnen zijn verhalen en romans is het eigen leven van de schrijver te herkennen.
Dit maakt dat het gehele oeuvre met elkaar verbonden is. Dat wil echter niet zeggen dat gebeurtenissen en personen in zijn werk een getrouwe afspiegeling een treffende sfeertekening van de Nederlandse sociale en culturele geschiedenis vanaf de jaren vijftig. Van der Heijden won vele prijzen waaronder in 2013 de P.C. Hooftprijs voor zijn gehele oeuvre. Zijn roman Tonio (2011) over het verlies van zijn enige zoon werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de NS Publieksprijs. In oktober gaat de gelijknamige verfilming in première (vanaf 20 oktober te zien in de Verkadefabriek) en deze is tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie beste niet-Engelstalige film. Van der Heijden tekent dit jaar voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal dat plaatsvindt op 17 december.

 

Aleid Truijens  (Amsterdam, 22 december 1955) is een Nederlands auteur en publiciste.

aleid-truijens-vervanging_400x400_acf_cropped3

Aleid Truijens

Ze werkt sinds 1996 als redacteur en columniste voor de Volkskrant. In 2003 kreeg Truijens een subsidie voor het schrijven van een biografie van F.B. Hotz (1922-2000) die ze in 2011 publiceerde. Geluk kun je alleen schilderen is een meeslepend en ontroerend verhaal over de excentrieke levensstijl van de auteur. Ze werkte ruim zeven jaar aan deze biografie, die leest als een roman.

In 2004 publiceerde Aleid Truijens een autobiografisch boek, Geen Nacht Zonder. Eind 2007 verscheen haar kleine roman Vriendendienst. Sinds 2006 heeft Aleid Truijens een wekelijkse column in de krant, eerst in Het Vervolg, en sinds januari 2008 op de Forum-pagina, onder de noemer ‘Stofwolken en krijtstrepen’.

De literaire talkshow wordt aangevuld met een muzikaal optreden door Lea Kliphuis. Zij speelt in de rock-opera over het leven van Lance Armstrong, Lance -the rise and fall-

Het verhaal van Lance Armstrong is het verhaal van Faust, die zijn ziel verkoopt aan de duivel. Het is het mythologische verhaal van Icarus die naar de zon vliegt, tot hij te dichtbij komt, de was in zijn vleugels smelt  en neerstort. Het is meer dan een simpel verhaal over een wielrenner, het heeft een algemene betekenis voor de mens die zichzelf verliest en die er niet voor terugdeinst in zijn grenzeloze ambitie anderen te beschadigen.
Bert Wagendorp schreef deze rock-opera. Geen eerherstel, geen verheerlijking, maar ook geen vernietigend oordeel. Het is een verhaal geworden over de donkere kracht van Lance zijn karakter én van de wielersport.

Deze avond wordt georganiseerd door de Verkadefabriek in samenwerking met Boekhandel Adr. Heinen en Erasmusfestival Brabant.

verkadefabriek-logo

adr-heinen

Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Eindtijd: 21.45 uur
Na afloop is er gelegenheid om na te praten

Gegevens

Datum:
23 november 2016
Tijd:
19:30 - 21:45
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
www.verkadefabriek.nl

Organisatoren

Verkadefabriek
Boekhandel Adr. Heinen
Erasmusfestival Brabant

Locatie

Verkadefabriek, ’s-Hertogenbosch
Boschdijkstraat 45
's-Hertogenbosch, 5211 VD
+ Google Maps
Telefoon:
+31 73 681 81 60
Website:
https://www.verkadefabriek.nl/

Gegevens

Datum:
23 november 2016
Tijd:
19:30 - 21:45
Kosten:
€12,50
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
www.verkadefabriek.nl

Organisatoren

Verkadefabriek
Boekhandel Adr. Heinen
Erasmusfestival Brabant

Locatie

Verkadefabriek, ’s-Hertogenbosch
Boschdijkstraat 45
's-Hertogenbosch, 5211 VD
+ Google Maps
Telefoon:
+31 73 681 81 60
Website:
https://www.verkadefabriek.nl/