Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Genderblender

5 november @ 12:00 - 21:00

- Gratis
Genderblender logo

GenderBlender: een wervelend, ongedwongen evenement rondom genderdiversiteit. Luister naar innemende verhalen, geniet van muzikaal cabaret, doe mee met prikkelende workshops en ga los op toffe beats. Oftewel: een dag vol educatie en vermaak!

Op de social media en in de kranten werd recent massaal gereageerd op het bericht dat de kinderkleding van de Hema genderneutraal wordt. Ook de aankondiging van de NS om voortaan “Geachte Reizigers” om te roepen in plaats van het aloude “Dames en Heren”, mocht op een verdeeld onthaal rekenen. Naast deze publicitaire kampvuurtjes zie je de laatste jaren in toenemende mate dat de bespreekbaarheid van het bestaan, de acceptatie en de vrije beleving van hoe mensen zichzelf zien en ervaren, het eenzame  zolderkamertje verlaat en de publieke ruimte in gaat. Allerlei varianten als hetero, homo, bi, trans, intersekse, androgyn, queer, etc. springen plots in het oog als: mensen, mensen, mensen. Tijd voor een evenement als GenderBlender, georganiseerd door Regenboogstad ‘s-Hertogenbosch en COC NoordoostBrabant.

Vanaf 12.00 uur is er een algemeen hoofdprogramma, met om 12.30 uur een forum ‘Gendertalk’, om 14.30 uur de documentaire ‘Genderbende’, om 16.15 cabaret door Julie Helsen en van 18.00-21.00 uur een Special Guest DJ. Een hap(je) en een drankje zijn bij restaurant Van Aken uiteraard binnen handbereik. Naast dit hoofdprogramma zijn er workshops: ‘Genderdiversiteit op de werkvloer’ (14.30 of 16.15 uur), ‘Visagie’ (14.30 of 16.15 uur) en ‘De Eerste Indruk’ (14.30, 15.30 of 16.30 uur). Het is wenselijk tevoren op deze workshops in te schrijven (vol is vol). Tussentijds alle gelegenheid tot contact en gezelligheid.

Relevante links:

Aanvang: 12.00 uur

Eindtijd: 21.00 uur

Entree: gratis

Aantal plaatsen: onbeperkt

Aanmelden niet nodig

 

genderneutraal logo

Gegevens

Datum:
5 november
Tijd:
12:00 - 21:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , , ,
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://www.facebook.com/genderblender.nl

Organisatoren

Erasmusfestival Brabant
COC Noordoost Brabant
Regenboogstad ‘s-Hertogenbosch

Locatie

Restaurant van Aken
Tramkade 24
's-Hertogenbosch, 5211VB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0612817021
Website:
http://werkwarenhuis.nl/van-aken-in-het-werkwarenhuis/