Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Dialoog 2018 “Compassie”

6 november 2018 @ 18:00 - 20:30

- Gratis

De Dag van de Dialoog 2018, “Compassie”, brengt mensen met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek. Iedereen kan deelnemen. Je gaat aan tafel met maximaal acht personen. Tijdens het tafelgesprek wordt een maaltijd geserveerd. Samen ga je in dialoog; op een respectvolle, openhartige manier maak je kennis, luister je naar elkaars verhaal en ga je met nieuwe ideeën en inzichten naar huis. Laat je droom horen en bespreek met anderen hoe dromen werkelijkheid kunnen worden. Door kennis te maken met elkaar delen we onze kracht in alle diversiteit die ons onderscheidt. Maar die ons en onze stad ook kan verbinden doordat we elkaar aanvullen, versterken en verrijken.

De dialoogtafels staan verspreid over heel ’s-Hertogenbosch. De tafelgenoten gaan met elkaar in gesprek over het thema “Compassie”, hoe komen we tot een compassie volle stad, waarin alle mensen een stem krijgen, te beginnen in deze dialogen. We volgen vaste vragen die zijn opgesteld volgens de dialoogmethodiek. De gesprekken worden geleid door gespreksleiders en duren 2 à 3 uur. De deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen levensverhaal in te brengen en van daaruit hun ervaringen, verwachtingen en dromen met elkaar te delen. Het gaat in een dialoog niet om het overtuigen met de beste argumenten maar om het delen van gevoelens en meningen. Wellicht leiden deze persoonlijke ontmoetingen tot nieuwe inzichten en doorbreekt het de zwart-wit redenaties die we in ons dagelijks bestaan vaak tegenkomen.

De Dag van de Dialoog is voor iedereen. Of je nou werkt of niet, jong of oud bent, man of vrouw, hetero of homo, allochtoon of autochtoon, scholier of taxichauffeur, imam of burgemeester. De ontmoeting en het gesprek zijn het hoofddoel van de Dag van de Dialoog.

Bent u nieuwsgierig naar andere mensen, voelt u zich betrokken bij uw stad en beleeft u plezier aan een goed gesprek? Doe dan mee!

 

Relevante links

http://www.s-hertogenboschindialoog.nl/ op deze site zit een knop “Ja ik doe mee”, daarmee kun je je inschrijven. Dit kan ook per email naar info@s-hertogenboschindialoog.nl

https://www.facebook.com/dagvandedialoogdenbosch

Gegevens

Datum:
6 november 2018
Tijd:
18:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Website:
http://www.s-hertogenboschindialoog.nl/

Organisatoren

Stichting ‘s-Hertogenbosch in Dialoog
Erasmusfestival Brabant

Locatie

‘s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, Nederland + Google Maps

Gegevens

Datum:
6 november 2018
Tijd:
18:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , , , ,
Website:
http://www.s-hertogenboschindialoog.nl/

Organisatoren

Stichting ‘s-Hertogenbosch in Dialoog
Erasmusfestival Brabant

Locatie

‘s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, Nederland + Google Maps