Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Dialoog 2017 ‘Den Bosch Verbindt’

7 november 2017 @ 18:00 - 20:30

- Gratis
Dialoogtafel

Aanmelden bij de Stichting ‘s-Hertogenbosch in Dialoog:


De Dag van de Dialoog 2017, ‘Den Bosch Verbindt‘, brengt mensen met verschillende achtergronden met elkaar in gesprek. Iedereen kan deelnemen op 7 en/of 9 november. Je gaat aan tafel met maximaal acht personen. Tijdens het tafelgesprek wordt een maaltijd geserveerd. Samen ga je in dialoog: op een respectvolle, openhartige manier maak je kennis met elkaar, luister je naar elkaars verhaal en ga je met nieuwe ideeën en inzichten naar huis. We ervaren de diversiteit die ons onderscheidt, maar die ons en onze stad ook kan verbinden doordat we elkaar aanvullen, versterken en verrijken.


De dialoogtafels staan verspreid over heel ’s-Hertogenbosch. De tafelgenoten gaan met elkaar in gesprek over het thema ‘Den Bosch Verbindt’, en volgen vaste vragen die zijn opgesteld volgens de dialoogmethodiek. De gesprekken worden geleid door gespreksleiders en duren 2 à 3 uur. De deelnemers worden uitgenodigd om hun eigen levensverhaal in te brengen en van daaruit hun ervaringen, verwachtingen en dromen met elkaar te delen. Het gaat in een dialoog niet om het overtuigen met de beste argumenten maar om het delen van gevoelens en meningen. Wellicht leiden deze persoonlijke ontmoetingen tot nieuwe inzichten en doorbreekt het de zwart-wit redenaties die we in ons dagelijks bestaan vaak tegenkomen.

De Dag van de Dialoog is voor iedereen. Of je nou werkt of niet, jong of oud bent, man of vrouw, hetero of homo, allochtoon of autochtoon, scholier of taxichauffeur, imam of burgemeester. De ontmoeting en het gesprek zijn het hoofddoel van de Dag van de Dialoog.

Bent u nieuwsgierig naar andere mensen, voelt u zich betrokken bij uw stad en beleeft u plezier aan een goed gesprek? DOE dan MEE!

Relevante links:

http://www.s-hertogenboschindialoog.nl

https://www.facebook.com/dagvandedialoogdenbosch

Aanvang: 18.00 uur

Eindtijd: 20.30 uur

Entree: gratis

Aantal plaatsen: onbeperkt

Locatie: 35 plekken in ‘s-Hertogenbosch (zie website)

    

Alle deelnemers, dialoogleiders en gastheren/vrouwen van de beide Dagen van de Dialoog zijn welkom bij de slotbijeenkomst op vrijdag 8 december van 16.00-18.00 uur in de Bieb Den Bosch. Ook bij deze slotbijeenkomst staat ontmoeting centraal. Introducés zijn daarom ook van harte welkom!

Stadschroniqueur Eric Alink zal aandacht besteden aan de dialogen die gevoerd zijn aan de 26 dialoogtafels en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door duo Montens- Geurts. Zij bieden een passievol repertoire van Argentijnse tango en folklore. Deze slotbijeenkomst biedt de gelegenheid om andere deelnemers en dialoogleiders te ontmoeten.

Gegevens

Datum:
7 november 2017
Tijd:
18:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://www.s-hertogenboschindialoog.nl/

Organisatoren

Stichting ‘s-Hertogenbosch in Dialoog
Erasmusfestival Brabant

Locatie

‘s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, Nederland + Google Maps

Gegevens

Datum:
7 november 2017
Tijd:
18:00 - 20:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
http://www.s-hertogenboschindialoog.nl/

Organisatoren

Stichting ‘s-Hertogenbosch in Dialoog
Erasmusfestival Brabant

Locatie

‘s-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch, Nederland + Google Maps