Etnische zakenvrouw van het jaar Eveline Wu hoofdgast op slotavond

CHEFKOK EVELINE WU UITGEROEPEN TOT ETNISCHE ZAKENVROUW 2017

Rotterdam, 26 november 2017 – Gisteren vond in Rotterdam voor de 14e keer het EZVN verkiezingsgala Etnische Zakenvrouw Awards plaats. Eveline Wu uit Eindhoven, chefkok en eigenaresse van 4 toprestaurants, sleepte de titel ‘Etnische Zakenvrouw 2017’ in de wacht. De nieuwe minister van OCW Ingrid van Engelshoven reikte de award aan haar uit. Volgens de vakjury blinkt Wu uit in ‘de waardering van medewerkers in alle functies binnen haar horecabedrijf. Voor haar collega’s probeert ze een omgeving te creëren waarin men zich thuis voelt.’ De Etnische Zakenvrouwen Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers en -managers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten.

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN: “De loopbaan van Eveline is een waar succesverhaal. En dat geeft anderen een enorme boost aan motivatie. Vooral de snelheid waarmee haar succesvolle initiatieven elkaar opvolgen is bewonderenswaardig. Eveline fungeerde al als rolmodel en dat wordt door haar overwinning extra versterkt.”

Eveline Wu – Etnische Zakenvrouw 2017
Wu’s reactie op de award: “Ik ben ontzettend trots, vooral op de teams waarmee ik werk in mijn zaken. Zonder hen had ik dit nooit gekund. Ik vind het vooral belangrijk me te blijven inzetten om ook anderen dat duwtje in de rug te geven om nét die ene belangrijke stap verder te komen.” 
Eveline Wu’s roots liggen op het platteland bij Shanghai. Haar vader was ook chef-kok en eenmaal hier in 1992 leerde Eveline razendsnel Nederlands en startte met werken in de horeca. In 1999 opende zij het eerste wokrestaurant van Nederland. Later volgden De Kreeftenbar, MOOD, Soho en Wynwood. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won Eveline een gouden medaille met haar dessert. Hoewel er in Eveline’s zaken op hoog niveau gekookt wordt, is er in haar restaurants ook plaats voor mensen zonder de juiste kwalificaties. “Het feit dat ze in haar toprestaurants tevens ruimte creëert voor zwakkere groepen in de samenleving, getuigt dat Eveline niet alleen haar eigen dromen, maar óók die van anderen waarmaakt”, zegt jurylid Tatjana Romanyk, winnares in 2016.

Bron: EZVN Awards


’t is een vreemdeling zeker?
Tijdens onze gevarieerde slotavond in de Verkadefabriek zal Eveline Wu te gast zijn en geïnterviewd worden door Patrick Timmermans (Erfgoed Brabant). Er zijn nog kaarten beschikbaar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *