Chefkok Aziatische keuken is gek op onze Hollandse boterham!

Eveline Wu is 39 en kwam op haar 15e naar Nederland.

Erasmusfestival Brabant stelde 5 korte vragen aan deze ‘Etnische Zakenvrouw 2017’:

  1. Ken je Erasmus?

“Nee! Ik heb wel 7 jaar in Rotterdam gewoond, en daar heb je de Erasmusuniversiteit. Maar ik weet niet wie het is. Ik ga het googelen.”

  1. Wat is jouw motto?

“Blijf je ontwikkelen, maak jezelf onmisbaar in je bedrijf. Dan ben je waardevol.”

  1. Voel jij je meer Nederlander of meer Chinees?

“Ik zal mij nooit 100% Nederlander voelen, maar als ik nu naar China ga, voel ik mij ook niet meer 100% Chinees. Na twee weken mis ik Nederland en Nederlandse gewoontes. Zoals boterhammen!”

  1. Je hebt nu verschillende belangrijke prijzen in de wacht gesleept vanwege je Chinese kookkunst. Eet je zelf altijd Chinees?

“Nee hoor, ik eet ook Hollandse stamppotten!”

  1. De Etnische Zakenvrouwen Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten. Waarin vind je jezelf een rolmodel?

“Binnen mijn bedrijven stimuleer ik mensen om zich te scholen, zich te ontwikkelen. Zelf blijf ik ook bewust bijleren, ik volg workshops of ga bij anderen kijken. Ik wil mensen hoop geven op groei, maatschappelijk en professioneel. Ik regel stageplekken en richt mij op de individuele toekomst van de mensen die bij mij werken. Ook al komen ze binnen zonder papieren, dan nog kunnen ze veel bereiken als ze er iets voor doen. Als je 38 uur werkt, heb je nog heel wat uren op een dag om te investeren in je ontwikkeling. Ga niet thuis op de bank hangen! Dat wil ik ze meegeven en dat is ook mijn eigen verhaal.”

 

Smaakt dit naar méér? Kom dan 13 december naar de Verkadefabriek om Eveline Wu te ontmoeten!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *