Ik Protesteer! - Avond van het protestlied

Datum: 10 november 2013, 19.30 uur
Locatie
: Theater aan de Parade, 's-Hertogenbosch

Democratie heeft de toekomst. En bij democratie hoort ook een tegengeluid. Daarom maakt de Koningstheateracademie in ’s-Hertogenbosch (Bachelor of Cabaret) in samenwerking met de Fontys Rockacademie in Tilburg een voorstelling met (deels) nieuwe protestliederen. Om te onderzoeken waar de kunstenaars van de toekomst zich druk over maken. De liederen die gebracht zullen worden zijn een combinatie van (nieuwe) vertalingen van ‘de koning van het protestlied’ Bob Dylan, liederen van Bram Vermeulen en zelfgeschreven, nieuwe protestliederen van deze tijd.

Koningstheateracademie en haar studenten nemen de teksten, zang en de regie voor hun rekening, de Rockacademie zorgt voor de composities, de band en het geluid.

Daarnaast is er tijdens deze voorstelling een gastoptreden van André Manuel (één van de meest geëngageerde cabaretiers van de laatste jaren) en Roos Rebergen (o.a. bekend van Roosbeef, een van de meest geëngageerde singer/songwriters van dit moment). De cross-over die wordt gemaakt door de studenten – cabaret meets rock – wordt dus ook vertaald in het gastoptreden van deze ‘gearriveerde talenten’. André en Roos hebben al jaren de wens om gezamenlijk (als duo) op te treden, en tot nog toe lukte dat steeds niet. Een primeur dus!

Hoofdsponsor:                                             Festivalsponsors: